Café Frei: Kávé, utazás – Egzotikus fotelekben

Café Frei: Kávé, utazás – Egzotikus fotelekben

„A feleségem mindig kinevet, hogy ha egy amerikai filmben meztelen nő fekszik a kanapén\” – mesél bútormániájáról ifj.Csörge Csaba – „én akkor is a kanapét nézem, nem pedig a női test vonalát.\” Mi persze örülünk a szenvedélyének, hiszen most már a Cafe Frei hálózat egyre több kávézójában utazhatunk Csaba egy-egy különleges, egyedi foteljében kedvenc kávénk „szülőhazájába\”.

Csörge Csaba bútormániája meg a gyerekkorból származik. Műtárgykereskedő családban nőtt fel, gyönyörű antik bútorok, különleges szőnyegek és órák között. Már akkor magába szívta az apró részletek, az igazi anyagok és az autentikus megoldások iránti tiszteletét.
\”Az olcsó mindig drágább\” – ismételgeti azóta is mindig Csörge Csaba azoknak, akik egyedi bútorkészítést vagy régiek felújítását rendelik meg tőle – „manapság sokan pár évente új bútort vesznek, mert olcsón akarnak vásárolni, de az olcsó gyorsan tönkremegy. A végén mindig rosszabbul jár az, aki spórolni akar. Hiszen az évek alatt így többet költ. Ezért is fontos, hogy bútorvásárlásnál körültekintően járjunk el, hiszen ideális esetben egész életre szóló döntést hozunk.”

A Cafe Frei azt kérte Csabától, hogy segítse vendégeink képzeletbeli utazását, és tematikus kávézóinkba készítsen eredeti, autentikus bútorokat. Tartósakat, melyeket minél tovább használ a kávézó törzsközönsége, minél többet \”utaznak\” majd Önök bennük, annál patinásabbak lesznek.
\”A budapesti Arénában megvalósított coloradói hegyi fotel például igazi különlegesség\” – állítja a 39 éves szakember, aki mindent megtanult, ami ehhez a szakmához kell. Ért a bőrhöz, a fához, a kárpitozáshoz, a műtárgyakhoz. Nem csupán eligazodik az elmúlt korok bútorai között, hanem pontossan tudja, hogy mikor mit miért és hogyan készítettek.

Szinte felsorolni is nehéz azt a sok szakmai ismeretet, amit az évek során megszerzett ahhoz, hogy ilyen tárgyakat tudjon a műhelyében készíteni – \”a fotel az Arénában azért különleges. mert bele kellett álmodnom magam egy távoli térbe. Fel a hegyekbe, egy coloradói rönkházba, ahol hideg van, fadarabok állnak a kandalló mellett, bivalybőrrel húzták be a fotelt, amire ha ránézünk, azonnal meleget és kényelmet érzünk.”
Legújabb remeke a KöKi Cafe Freiben egy igazi szafari-fotel a gyarmati Afrikából. Üljenek bele és álmodják magukat Tanzániába!